tibetan pulsing yoga

Wie is Shantam Dheeraj?

Shantam Dheeraj

Voor Dheeraj kan transformatie van bewustzijn niet snel genoeg gaan. „Hou je mond en wacht!" zo legt hij graag met een knipoog de betekenis uit van zijn naam. Zijn hele leven was het zijn wens om iets aan het menselijke lijden te doen. Hij bleek herrieschopper onder de engelen te zijn, een rebel uit de hemel... ... een spirituele vogelvrije. Een man die een pittige basketbal wedstrijd of een goede film prefereert boven elke religieuze discussie. Als een DJ van de ziel sluit hij direct aan op de muziek van het universum, de frequenties die de aarde bereiken vanaf alle verschillende planeten.
Met zijn diepzinnig begrip van het vrouwelijke bewustzijn biedt hij de vrouw de sleutel aan tot het herontdekken van haar wezen - de grondslag om haar zelf te zijn. En naar de man het begrip van zijn eigen ontvankelijkheid - de mogelijkheid om te handelen zonder spanning. Hij heeft zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van een zuiver proces: transformatie van de geest door de magnetische kracht van het hart.

"Aan het einde van deze eeuw zal verlichting niet meer worden overgedragen van Meester tot leerling, maar van vriend tot vriend".

De Oorsprong van Tibetan Pulsing Yoga

Shantam Dheeraj trifft Den Dalai Lama

Dheeraj is in 1940 geboren te Dallas, Texas. Zijn jeugd was erg dramatisch, omdat hij met zeven verschillende stiefvaders om moest gaan. De volgende twintig jaren van alcohol en een wilde levensstijl, - de V.S doorkruisend op zijn Harley Davidson, altijd dronken en op de vlucht voor een levenslange gevangenis straf -, brachten hem tot zijn vierde dodelijke aanval van een alvleesklier ontsteking. Om te overleven en uit deze hel te komen, begon hij met meditatie. Hij ontdekte dat hij zijn alvleesklier kon helen door het aan te raken en met zijn stem te vibreren.

Op zoek naar de wortels van zijn bevindingen, ontmoette hij verschillende Meesters van het Tibetaanse Boedisme, die hem allemaal herkende als hun voormalige leraar en vriend. Onder hen Kalu Rinposche, H.H. de Karmapa, Dilgo Khyentse en ook de Taoïstische wereld patriarch, Meester Ni Hua Ching. Zij stuurden hem om op zoek te gaan naar de meest radicale Meester die ooit geleefd heeft. Al heel snel vond hij Osho, bracht zijn werk naar India en voltooide zijn onderzoek onder de begeleiding van Osho met duizenden medereizigers en vrienden. Dheeraj verliet zijn lichaam in 1998 te Rome, nadat hij zijn doctoraal ontving van de "Universiteit van Wereld Vrede" te Milaan voor zijn scriptie "Where does the World come from". Zijn hartslag stopt nooit.

Dheeraj´s boek 

„Where does the World come from?" is een kaart om de structuur en ontwikkeling van het menselijke leven te begrijpen. Het is een waardevol gereedschap dat ons in staat stelt om een diepe duik te nemen in de magie van ons innerlijke wereld. Het begrijpen van de frequenties van onze verschillende organen en hun ontwikkeling door de tijd heen kan verklaren waarom wij dingen gewaar worden op en zekere manier en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Datgene wat zich manifesteert in de materiele wereld kan worden geassocieerd met de bijhorende verbinding in het subtiele weefsel van onze ziel. Dheeraj ontdekte een bepaalde methode in het mysterie van ons bestaan. Zijn boek is gebaseerd op een proces dat hij de "New Mind" noemde.

Copyright © OMDeSIGN 2005